søndag 4. august 2013

Fire tips når du skal skaffe fadderbarn

Fire tips når du skal skaffe deg et fadderbarn

Det å få fadderbarn er en prosess som ikke nødvendigvis går smertefritt for seg. Senere i bloggen skal jeg skrive et innlegg fra da jeg var ung, naiv og godtroende - hvor jeg ble svindlet av en "nødhjelpsorganisasjon" som stakk pengene i egne lommer.

Derfor ønsker jeg med denne bloggen å rette fokus mot de ærlige nødhjelpsorganisasjonene som faktisk forvalter pengene dine videre til fadderbarnet.

Her er fire tips til deg som skal skaffe deg et fadderbarn.
Foto: Plan Norge


1. Vit at du har finansene i orden.


Det er veldig kjedelig å begynne på et fadderbarnsprosjekt uten å være sikker på at man faktisk har råd til å hjelpe andre mennesker. Til tross for at vi har det veldig bra her i Norge i motsetning til en hel andre land, så er det faktisk sånn at man kanskje bør tenke på å kunne betale strøm, mat og drikke til seg selv før du brødfør et fadderbarn.

Vit at de 200 kronene pr/mnd kommer uansett om du liker det eller ei.

2. Forstå hva pengene går til.


Det er mange typer nødhjelp, noe som betyr at anskaffelse av fadderbarn bare er èn av dem. Du hjelper ikke en hel landsby, en familiesituasjon eller løser noen nasjonal krig. Det du gjør er å gi et barn en mulighet til utdannelse, mulighet til å skaffe mat samt rent drikkevann.

Om du ønsker å hjelpe på andre måter er dette også mulig.

3. Gjør research.

Dette er kanskje et litt mer generelt tips rundt nødhjelp, men det er viktig å være skeptisk. Som tidligere nevnt har jeg allerede brent meg en gang, og det føles utrolig surt å stikke penger i lomma på svindlere.

Gjør research på hvilke nødhjelpsorganisasjoner som faktisk gir pengene til de formålene som tjener folk som lever under fattige kår.


4. Velg Plan Norge eller Unicef.


De aller beste representantene for norsk nødhjelp er faktisk Plan Norge og Unicef. Under kan du se link til deres nettsider og dermed sjekke ut fyldig informasjon om hvordan de forvalter penger, gir deg oppdateringer på fadderbarnet og tar minimalt med "administrasjonskostnader".

- Link til Unicefs nettside.
- Link til Plan Norges nettside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar