fredag 11. april 2014

Hvor mye av nødhjelpspengene når frem?

Det er store kontroverser hver gang en riksavis tar et dypdykk i enkelte nødhjelpsorganisasjoner for å sjekke hvor mye av pengene som går til administrasjon og hvor mye som faktisk brukes til å hjelpe folk som trenger det.

I mange tilfeller har resultatene vært urovekkende, men det er all grunn til å tro at ting har bedret seg.

Den økte mediedekningen er ikke bare med på å avsløre synderne, men har også skapt en
PlanNorges logo.
preventiv effekt. Statistikk forteller at det brukes mindre og mindre penger på administrasjon og øvrige kostnader, noe som er gledelig for oss som faktisk er med på å gi.

Les også: Hvilke nødhjelpsorganisasjoner kan man stole på?

I denne artikkelen skal jeg ikke prosentvis anslå hvor mye de forskjellige organisasjonene ”tar selv”, men det er riktignok et par tips jeg vil fremheve når det kommer til å velge nødhjelpsorganisasjon.

1. Gå for de store.

Plan, Unicef og Røde Kors er sikre vinnere. Man ser tydelig at hjelpen deres kommer frem (dokumenteres gjennom nyheter, postutsendelser m.m.) i tillegg til at de er gode til å gi fadderne sine oppfølging.

Sjekk Unicefs nettside her.

2. Les omtaler.


Det er nok av informasjon på nettet om de forskjellige nødhjelpsorganisasjonene. Mange er ”vervesider” som bare skal anbefale en organisasjon fordi de får en prosentvis fortjeneste for å gjøre dette, men det er mange som lar deg lese objektivt informasjon om de forskjellige nødhjelpsorganisasjonene.

Denne bloggen er min og 100 % objektiv. Har selv vært Unicef-fadder i mange år og trives godt med den ordningen.

Om du har planer om å hjelpe noen i nød, så vil jeg absolutt anbefale deg at du setter deg inni situasjonen først og googler litt rundt for å se hvilke alternativer du sitter igjen med. Ikke alle har rent mel i posen, men de aller fleste store organisasjonene utfører arbeidet sitt primært for å hjelpe andre mennesker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar